Uutiset

30.6.2022Taimenen kalastus tauolle lämpimän veden takiaLue lisää »1.7.2022Seuran ampumakilpailut su 28.8. lue lisää!Lue lisää »21.6.2022Seuran kevätkokous 2022, ke 29.6. klo:18.00 alkaenLue lisää »

Satunnaiset kuvat

takaisin menossa
perhokala

Keskustelu

Kimmo HartikainenSalakalastus ja sen minimoiminen23.6.2008 21:23
Tähän ehdotuksia ja kommentteja aiheesta!

MRe: Salakalastus ja sen minimoiminen6.7.2008 12:05
Kalastuksen valvonnan lisääminen on tietty yksi hyvä keino mutta myös mato-onkijoillekkin pitäisi tietoon saada ettei virta-alueella saa kalastaa madolla, monelle on tullut mainittua asiasta ja ovat olleet 'tietämättömiä'. Selkeämmät kyltitkin rannoille olisi hyvä 'pelottelu'. Esim liekkilän rannassa oleva kyltti osoittaa vaan virralle päin, rannalta ei ole luettavissa. Itseäni kiinnostaisi ryhtyä kalastuksenvalvojaksi kun tulee niin paljon aikaa vietettyä virralla. Minkälainen koulutus on kalastuksen valvontaan? Mitä se vaatii?

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen6.7.2008 16:46
Kalastuksenvalvojien kurssin järjestää ensi talven aikana K-S kalatalouskeskus, jolloin seuran jäsenien on mahdollista osallistua koulutukseen. Kurssin jälkeen käydään vannomassa kalastuksenvalvojan vala. Lisäksi uusien valvojien pitää toimittaa passikuvat valvojakorttia varten.

Olen hoitanut valvojien asioita, joten yhteydenotot näissä asioissa minulle. Kerään vuoden aikana listaa ja järjestän koulutustilaisuuden talvella.

scopRe: Salakalastus ja sen minimoiminen22.6.2009 15:20
Aika meininkiä virralla kun maanantai iltapäivänä kello 14.00 herraskaisesti heitellään virppaa aivan kalaportaan alapuolella. Saisko aktiivisten seuran kalastuksenvalvojien numeron sivuille vai suoraanko polliisille soitellaan? Sanktioita pitäis alkaa tippumaan jos meininki alkaa olla tuommosta höh! Lähtöhän niille tuli.onneksi oon tarpeeksi ruma.

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen22.6.2009 20:50
Tänä vuonna näyttää salakalastus rehottavan taas muutaman rauhallisemman vuoden jälkeen. Röyhkeimmät tulevat näköjään jo päivällä, "ammattilaiset" ovat liikenteessä hyvissä ajoin aamuyöstä. Kaiken kukkuraksi voimalaitosuomaa reunustavaa verkkoa on potkittu kasaan ja revitty auki. Ilmoittakaahan valvojille, jos näette näitä tyyppejä kielletyllä alueella. Lisäsin kalastuksenvalvojien yhteystiedot kalastusjaosto -osion alle. Myös jäsentiedotteesta löytyy heidän yhteystietonsa.

Koukkaus K6Re: Salakalastus ja sen minimoiminen14.7.2009 9:46
Joo tää salakalastus on jo lähteny ihan lapasesta tällä hetkellä. Siellä pyörii kaikenlaista sakkia mustalaisista puolalaisten kautta varmaan uzhbekistanilaisiin saakka ilman lupai tai mato-ongella tai pitkin voimalan edustoja. Yks päivä eräs valvoja sai narkilta klyyvariin hätistellessään sitä pois onkimasta 30cm taimenia voimalan yläpuolelta. Sit jengi työpaikoillaan rehvastelee 6kg taimenilla jotka on saatu madolla padon eestä. Ite aion tästä lähtien pommittaa kyttiä asian suhteen joka kerta ku nään sakkia siel fisustelemassa ja suosittelen muiden tekevän samoin josko niitä koppalakkeja tarpeeks monen soiton jälkeen alkais kiinnostaa puuttua asiaan. Vaikka sitten ihan jo senkin takia et niitä alkaa vituttaa se soittelu. Ei varmaan kauaa tartte ootella ni joku narkki ampuu jonku mummon sinne voimalan sillalle ku siel piripäissään vatkaa rapalaa voimalan edessä ja mummo sattuu aamulenkillä kävelee ohi ja vilasee sinne päin. En tiiä mitkä sit olis parhaimmat keinot asiaan puuttua mut jotainhan on asialle tehtävä seurankin puolesta et toi touhu saadaan kuriin. Ihan sama vaikka sadalla tyypillä on valvojan kortti jos muutamaa lukuunottamatta niitä kiinnostaa yhtä paljon kun kiviä puuttua epäkohtiin.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen14.7.2009 12:12
Olen tänään ollut yhteydessä turvapalveluita järjestävän yrityksen kanssa ja tulemme ottamaan turvapalvelun oman kalastuksenvalvonnan rinnalle.

Turvapalvelu tulee helpottamaan myös asiaan puuttumista, koska tulemme saamaan numeron josta saadaan pikaista "taustatukea" salakalastajien kiinniottamisessa.

Vähän rankaltahan tuo turvapalvelu vaikuttaa, mutta kun seuran omat resurssit eivät riitä ja vapaaehtoisten terveys alkaa olla uhattuna niin en nähnyt muuta mahdollisuutta.

Huomisen tapaamisen jälkeen laitan sivuille yhteysnumeron josta turvapalvelun kaverin saa kutsuttua paikalle.

Toinen mitä voisimme seuran sisällä tehdä on että jakaisimme tarkkailujaksot Vaajavirran seurantaan (tarkkailun voi suorittaa ilman kalastuksenvalvojan korttiakin...). Vieläkö löytyy vapaaehtoisia?

Armageddon irti!Re: Salakalastus ja sen minimoiminen14.7.2009 18:24
Löytyy. Mä voin lähtee koiran kanssa. Sakemannista lähtee sen verta puruvoimaa että saa olla vähän piriäkin veressä ja pysyy paikoillaan.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.7.2009 1:44
Jos oikeasti alkaa löytymään vapaaehtoisia niin laittakaa suoraan mulle yhteystietonne (nimi, puhelin ja sähköposti) osoitteella: kimmo.hartikainen@gmail.com.

Kootaan ryhmä jolla voidaan valvontaa hoitaa säännöllisesti.

Armageddon on myös tervetullut mukaan kalastuksenvalvontaan!

Mikko KRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.7.2009 12:18
Jeps,tähän salakalastus,luvattomaan kalastukseen pitää puuttua vähän kovemmin ottein.Nyt olen huommannut,että sallinsaaren ylä-puolella on tosi paljon kuhan pilkkijöitä ilman lupia,on pulpettiveneitä ja muitakin veneitä,jotka ajelevat kanavaa pitkin.Mielestäni Koukun ja paukun jäsenet voisivat ystävällisesti sanoa asiasta,vaikka ei ole kalastuksenvalvojia.Ei viitsisi aina ajella sitä varten kymmentä kilometriä,joka päivä.

UiveloRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.7.2009 14:08
Toi vartiointiliike juttu kuullostaa toimivalta justiinsa nuihin padon edessä tai yläpuolella, kielto-alueella kalasteleviin tyyppeihin. Mut sit toi kuhan pilkintä juttu on sellanen niin kun Mikko totesi, että siihen tarttee jäseniltä aktiivisuutta. Epäilen vahvasti että vartioliikkeen kaverit tuskin kelluu speedot jalassa tarkasteleen, et millä asialla kaverit liikkuu...Niin ja kysymykset vielä, että onko niillä vartioliikkeen kavereilla siis lupa tiedustella samalla lupia vai onko niitten heiniä pelkästään se padon edusta?Elikkäs siis minkälaiset oikeudet niillä on toimenpiteiden suhteen puuttua salakalastajien metkuihin?

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.7.2009 17:05
Eilen lähti parilta kaverilta vehkeet valtion huostaan rikosilmoituksen kera. Ei ollut pojat kovin tyytyväisiä, kun auton rekisterinumeroita kännykkäänsä tallentelivat...

Vartiointiliikkeen kavereilla ei ole oikeuksia kysellä lupia, he voivat vain puuttua vain voimalaitosalueella (eli aidattu alue) kalastukseen. Mutta selvitellään keinoja, millä voisimme laajentaa heidän oikeudet koskemaan myös voimalaitoksen yläpuolista rauhoitusaluetta.

Virtakalastusalueella on tosiaan jos jonkinnäköistä yrittäjää, varmasti myös kuhan kalastuksessa. Tähänkin asiaan varmasti auttaa, kun valvojia informoidaan riittävästi asiasta. Kanssakalastajan on vaikea mennä sanomaan hämärätyypille että mene pois, koska hän ei voi tietää onko kyseisellä kaverilla lupia vai ei.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.7.2009 21:37
No niin, no niin... Varmasti suurin osa fiksuina ihmisinä ymmärtää missä kenenkin salakalastukseen liittyvän valvontatahon velvollisuudet ja valtuudet menevät, mutta jos jollekin asia on oikeasti epäselvä niin avattakoon sitä tässä hieman.

Poliisilla on Suomen maassa myös kalastukseen liittyvissä rikollisissa asioissa korkein toimivalta sodan ja rauhan aikana. Poliiseilla on toki myös jotain muita (heidän mielestään tärkeämpiä) tehtäviä hoidettavanaan. Polliisipiirit eivät niistä muista työkiireistään johtuen mielellään vartioimalla vartioi Vaajakosken uutta tai vanhaa voimalaitosta. Jos taas salakalastukseen puututtaessa tapahtuu jotain muuta ns. vakavampaa rikollisuutta, kuten fyysiisen koskemattomuuden uhkaaminen, niin poliisi on uhkan asteesta riippuen hyvinkin ripeästi paikan päällä, myös Vaajakoskella. Joten jos tilanne OIKEASTI näyttää uhkaavalta niin kannattaa ennen tilanteeseen puuttumista ottaa puhelu polliisille ja kertoa tilanne rauhallisesti. Viime aikaisten puukon heilutteluiden ja otsaan lyöntikilpailuiden kaltaisilla esimerkeillä poliisejakin varmasti kiinnostaa puuttua tilanteeseen sen hetkisten työtilanteiden niin salliessa. Päivystämään heitä ei voi velvoittaa nyt tai tulevaisuudessa.

Viralliset (palkkaa nauttivat) kalastuksenvalvojat valvovat laajaa aluettaan omalla kierrollaan ja käyvät myös Vaajakoskella, silloin kun se heidän ohjelmaansa parhaiten sopii. He puuttuvat tilanteeseen varmasti kohdalle osuessaan, mutta eivät varsinaisesti ole oikea taho akuuteissa hätätilanteissa.

Seuran omat kalastuksenvalvojat ovat vapaaehtoisia ja hoitavat vapaaehtoisia tehtäviään etupäässä oman kalastuksensa ohessa. Osa useammin kalalla käyden ja osa vähemmän useammin. Seuran omia kalastuksen valvojia voi ja pitää röyhkeissä salakalastustapauksissa kutsua paikanpäälle (joudumme tulevaisuutta varten rakentamaan tarkemman toimintamallin toiminnan tehostamiseksi). Vesialueemme kalastusvalvonta on ensisijaisesti seuramme omissa käsissä. Tästä ja kasvaneesta salakalastuksesta johtuen joudumme muuttamaan toimintatapojamme tulevaisuudessa. Nähdäkseni paras tapa olisi rakentaa ns. päivystysvuorot valvontaan, jolloin kukin kalastuksen valvoja olisi vuorollaan "hälyytysvuorossa" ja kykenevä tulemaan paikanpäälle akuuteissa tilanteissa. Fiksuinta olisi varmasti valtuuttaa kalastuksenvalvojille yksi yhteyshenkilö, jonka puhelinnumero olisi kaikkien seuralaisten tiedossa, jolloin saisimme viestin kulkemaan nopeimmin ja tehokkaimmin valvojille. Yksi kehitettävä asia olisi säännöllisten "partiointivuorojen" rakentaminen. Yhteyshenkilö rakentaisi yhdessä valvojien kanssa sekä valvonta- ja päivystysvuorot. Toimintamallia ollaan vasta rakentamassa, joten asiallisia toimintamalliehdotuksia otetaan vastaan. Edelleen kaikkien kannattaa muistaa että valvojat hoitavat tehtäviään vapaaehtoisesti ja myöskään meidän seurassamme ei vapaaehtoisten määrällä voida leveillä. Joten kaikki kunnia nykyisille vapaaehtoisille!

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä valvontaan osallistuvana tahona on kaikki virrassa kalastavat, riippumatta siitä onko rinnassa sheriffin, presidentin vai duunarin prenikoita. Jokainen on velvoitettu edistämään hyviä kalastustapoja ja informoimaan säännöistä ja säädöksistä. Eli nämä perinteiset sallituilla paikoilla tapahtuvat "lievät" rikkomukset ovat paikkoja joihin jokaisen kalastajan tulisi puuttua omatoimisesti.

Varsinainen virtalupien tarkastaminen ei todellakaan ole kenenkään valvontaan liittyvän tahon tai henkilön ensisijainen tehtävä. Virtaluvat on pääsääntöisesti kunnossa heillä jotka kalastavat laillisilla alueilla ja laillisilla metodeilla. He joilla ei lupia ole, saavat kyllä ennemmin tai myöhemmin tiedon rikkomuksestaan ja monessa tapauksessa korjaavat tapansa. He taas jotka tietoisesti kalastavat ilman lupia, tai luvattomilla välineillä tai alueilla, pääsääntöisesti tietävät tekevänsä väärin. Mielestäni nämä tietoisesti väärin tekevät ovat ryhmä joihin valvojien on ensisijaisesti puututtava.

Joten tästä eteenpäin toivoisin asiallista keskustelua ongelman vähentämiseksi. Ongelma on tiedostettu ja ongelmaan työstetään ratkaisua parasta aikaa. Jos sinulla on näkemystä kuinka asia tulisi hoitaa, niin tuo rohkeasti äänesi kuuluviin. Vapaaehtoisen toiminnan organisoiminen ei ole nykypäivänä maailman yksinkertaisin asia, joten jos sinulla on toimintamalli johon olet myös itse valmis sitoutumaan omalla vapaa-ajallasi, niin nyt on paikka laukaista.

Koitetaas oikeesti rakentaa toimintaa asiallisesti parempaan suuntaan!

Kunnioituksella kaikkia mielipiteitä ja mielenilmauksia kohtaan,
Kimmo Hartikainen

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.7.2009 22:21
Jäi tuo uusin valvojataho, eli vartiointiliike pois, joten avataan hieman heidänkin funktiotaan.

Heidän roolinsa on lisätä rauhoitusalueilla tapahtuvaa valvontaa, eli he tarkkailevat ainoastaan luvattomalla alueella tapahtuvaa kalastusta / asiatonta oleskelua.

He eivät varsinaisesti tule kyselemään lupia, eivätkä suoranaisesti hoida kalastuksenvalvontaa. Heidän tehtävänään on rikkomuksen nähdessään pysäyttää rikollinen toiminta ja kutsua poliisi paikanpäälle.

Lisäksi voimme soittaa heidät paikanpäälle nimenomaan rauhoitusalueella tapahtuvan törkeän salakalastuksen tapauksissa, jolloin lisäapu on tarpeen. Heidät voi ja kannattaa kutsua paikan päälle ainoastaan jos kalastus tapahtuu rauhoitusalueilla ja tilanteessa tarvitaan akuuttia lisäapua. Ensisijaisesti jatkossa tullaan kutsumaan "päivystävä" kalastuksenvalvoja paikanpäälle ja jos hän ei pääse / tarvitaan lisää miesvoimaa, kutsutaan vartiointiliike apuun.

Vartiointiliikkeen suurimmat edut ovat tehostuva valvonta, apuvoimien nopea ja varma saatavuus riippumatta kellonajasta, sekä menttaalinen ennaltaehkäisevä pelote tehostetun valvonnan muodossa.

Sami AnttilaRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.7.2009 9:39
Vähintään seuran sivuille on saatava mahdollisimman pian TARKAT säännöt ja KARTAT Vaajavirran kalastus alueesta ja säännöksistä.

Peti MäkinenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.7.2009 19:13
Olisi myös hyvä pikimmiten saada alueelle uusia NÄKYVIÄ kalastuksen kieltäviä kylttejä (mielellään myös vierailla kielillä ;) Heti voimalan yläpuolelle molemmille puolille koskea pari paria ja tietysti myös alle, niin minimoitaisiin ainakin en ole huomannut missä kalastan, vaikka lakihan siitä voimala kalastuksesta jotain jo sanoo. Millos ne kyltin pystytystalkoot pidetään? Varmaan lapio ja kanki riittää varusteiksi!

MLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.7.2009 21:43
Ja kyseiset kyltit tulisi saada pultattua mahdollisimman hyvin kiinni jottei kuuluisat Vaajakosken vatupassit käy niitäkin repimässä irti ja nakkaamassa virtaan. Eipähän ne sieltä virran pohjasta mihkään näy.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.7.2009 22:48
Nuo alumiinivartiset kyltit on valettu betoniin ja upotettu vajaan metrin syvyyteen. Ei lähde maasta ilman työkaluja, mutta alumiini katkeaa nätisti vääntelemällä jos löytyy tahtoa (on lähteneet jo useampaan kertaan...).

Oisko vinkkejä hyvälle varsimateriaalille ja joku pomminkestävä kylttiliitoskin olisi paikallaan. Jos löytyy vinkkejä, niin pidetään ihmeessä talkoot!
Vastaavaa talkoohenkeä olisi kiva kuulla muiltakin keskusteluun osallistuvilta (kiitos Peti!)...

Lupaan ja vannon että nälkään ja janoon ei tarvitse talkoiden aikana kuolla! Kartta ja kyltit järjestyy pikaisellakin aikataululla, kunhan löytyy kourallinen auttavia käsiä.

Onko oikeasti tiedossa jotain pomminvarmaa kylttiratkaisua? Itselle tulee mieleen rautaset kyltit, mutta oisko muita vaihtoehtoja? Meillä olis tarve pystytellä n. 10 kylttiä seuran vesialueelle joten kyllä siitä yhden lauantain talkoot saadaan aikaseks...

Ilmoittautumiset talkoisiin alkakoon saman tien. Sanotaan nyt vaikka minun ja Petin lisäksi kun saadaan 6 vapaaehtoista niin sovitaan yhdessä ajankohta ja laitetaan kyltit paikalleen.

Voin hoitaa kylttien tilauksen ja tekstien painatuksen ennakkoon, joten ei tarvii kun hoitaa kyltit maihin. Puolenpäivän talkoot, jonka jälkeen seura tarjoaa ruuat ja juomat. Nyt vapaaehtoisia nimiä mukaan, niin saadaan kyltit paikalleen!

Eppu KuuselaRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 7:02
Ja jos mahdollista niin siihen niemen kärkeen tultaessa vois olla isompikin kyltti jossa tosiaan lukis muutamalla kielellä...(Suomi,englanti.venäjä?)kaikki tarpeellinen...tyyliin palsankoski. Ehdottomasti ollaan mukana kyseisissä talkoissa!

Tuomas LievonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 13:22
Mukana.

Roope HaapasaloRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 13:26
Mukana ollaan.

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 14:47
Juu-u

WaldeZRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 15:59
Juupa juu aikas hiljastahan toi valvonta siel teil on kerran on kysytty luvat juu ja "muutaman" kerran olen kyl siel istunu ja valvojan hommii hoidin ku oli tarvetta siihen, tumpatkaa ne narkit vaan sinne virtaan kyl kun ne muutaman kerran on ne sinne "vahingossa" komastuneet nii rupee paikka vaihtuu, joo kyltit on ihan sieltä minne arska ei paista voishan niis lukee mutakin ku finskaa kuten Herr Kuusesa tos mainitsikin.
T: suomea kiertänyt ex-jäsen

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 16:36
Vierestä seuranneena voin sanoa, että uudet ja vanhatkin valvojamme ovat hoitaneet leiviskänsä kiitettävästi. Edelleen, niinkuin Kimmo sanoi, valvojat toimivat vapaaehtoisesti ja eivät aina ole paikalla lupia kyselemässä. Ilmeisesti sinä olet sattunut näihin aikoihin olemaan kalassa. Mitä tulee rauhoitusalueen valvontaan, niin nämä vapaaehtoiset harvoin tuskin jaksavat yöuniltaan herätä voimalaitosaluetta kiertämään, työssäkäyviä ihmisiä kun ovat..

Kylttiongelma ollaan tiedostettu ennen tätä keskusteluakin. Valitettavasti kaikki asiat eivät tapahdu hetkessä, kun resurssit ovat rajalliset.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 19:15
Kaks vielä talkoisiin ni saadaan yks epäkohta hoidettua hetkeks pois silmistä!

Noista kylttien vieraista kielistä on nyt pakko avautua. Mun mielestä pitää saada muutamalla potentiaalisimmalla kielellä laitettua että kalastus on luvanvaraista ja lupia saa Noukanniemestä, piste.

Suurin osa noista "salakalastajista" on kuitenkin aivan perus suomi-jamppoja ja iso osa vielä ihan kylän omaa hienoa kasvustoa. Eikä noista oman kylän helmistäkään kaikki narkkeja oo (tiedän yhden alkoholistin jolle ei huimausaineet yleensä maistu...).

Eiköhän toi salakalastus ennen ens vuosisataa saada jonkin näköseen balanssiin ihan noilla jo ehdotetuilla keinoilla... Ja nyt kannattaa löydä jäitä hattuun noiden narkkien ja ei-suomalaisten suhteen!

Tero SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen17.7.2009 20:36
Sivosen veljeksistä ainakin toinen mukana talkoissa

Vellu SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen18.7.2009 15:13
Mukana myös, jos talkoot heinäkuussa

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen18.7.2009 16:24
Yep! Hommataan kyltit ja pidetään talkoot! Ilmoittelen ensi viikon alussa millä aikataululla saamme kyltit, niin sovitellaan sitten sopiva päivämäärä!

Talkoisiin saa edelleen ilmottautua mukaan, koska on aivan varmaa että jokaiselle nyt ilmoittautuneelle ei käy sovittava yhteinen päivämäärä. Nyt on paikka tehdä vuoden hyvä työ ja ilmoittautua mukaan yhteisen hyvän puolesta (ketään anonyymejä mukana?)!

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen21.7.2009 12:48
Kylttien valmistus on käynnistynyt ja uusia kylttejen odotellaan valmistuvan elokuun alkupuolella. Talkootkin menevät siten elokuun puolelle, mutta ilmoitan tarkemman ajan kunhan kylttien valmistumispäivä on tiedossa.

MLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen23.7.2009 20:50
http://areena.yle.fi/video/323800

Tuossa linkki paikallisuutiseen. On muuten varsin komia kalamies :)

Räihän Ville Re: Salakalastus ja sen minimoiminen30.7.2009 21:17
Täältäkin yksi kyltinpystyttäjä tulollaan..

Kalle HakkariRe: Salakalastus ja sen minimoiminen23.8.2009 15:32
Mie kans tuun kylttejä pystytteleen jos vaan aikataulu passaa.

Ari LehtinenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen23.8.2009 18:46
Hei
Näin entisenä Vaajakoskelaisena ja Vaajavirralla kalastaneena olen kanssanne samaa mieltä-hilut kinttuihin salakalastajalle,kaveri uimaan hetkeksi
ja kalavehkeet valtiolle.
Mutta mutta,tuo teidän luvan myynti
politiikkanne on yhä hieman liian
vaikeaa.
Voisitteko harkita sen nykyaikaistamista,saattaisi tuon
luvattoman kalastuksen määräkin
vähentyä.
Siis ihan oikeasti vakavaa harkintaa
ko asiaa kohtaan.

Kalle HakkariRe: Salakalastus ja sen minimoiminen13.9.2009 10:48
Kylttien putkien materiaaliksi alumiinia paremmin varmaan sopisi ns. liikennemerkkiputki. 60mm sinkittyä teräsputkea 2mm seinämällä. Kyllähän tuonkin varmaan taivutettua saa, katkaisuun sitten tarvitaankin jo sahaa/rälläkkää... Kuusakoskelta saa ainakin luettelon mukaan.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.9.2009 20:46
Kyltit on valmiina seuran toimistolla. Ja talkoita voitais alkaa suunnittelee.

Meillä on seuran 60-v. juhlat 26.9. eli ei tulevana vaan sitä seuraavana viikonloppuna ja ehdottelisinkin talkoita tuohon lokakuun puolenvälin tienoille. Lauantai ois varmaan sopiva päivä (saa ehdottaa muutakin) ja esim. 10. tai 17. tai 24.10 voisi olla hyviä päiviä talkoille. Heitelkääs vapaaehtoiset sopivaa ajankohtaa niin sovitaan päivä joka sopii useimille.

Laitetaan sopiva päivä lukkoon heti kun saadaan 8-10 kaveria talkoisiin. Ilmaiskaa vapaaehtoisuutenne lisäksi myös oikea nimenne, niin tiedetään keneen ollaan yhteyksissä tarvittaessa.

RoopeRe: Salakalastus ja sen minimoiminen18.9.2009 16:59
10 päivä käy mulle.

Ville RäihäRe: Salakalastus ja sen minimoiminen19.9.2009 13:11
Mulle käy milloin vaan, jos ei mitään yllättävää tule.

Juha HelinRe: Salakalastus ja sen minimoiminen21.9.2009 17:56
Ilmoita vaan mahdollisimman nopeasti päivä niin yritän pitää sen vapaana muista menoista.

Mika LempinenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen21.9.2009 20:48
10 tai 17 päivä käy.

Tero SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen22.9.2009 10:34
10 päivä käy, jos homma alkaa aamusta. pitäis mennä iltavuoroon töihin.

Petri MäkinenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.9.2009 9:29
Käy 10 tai 17 kumpi vaan.Niin olisiko kellon aika noin puoliltapäivin vai mitenkä.

Kalle HakkariRe: Salakalastus ja sen minimoiminen9.10.2009 7:19
Jep. Oikeastaan kaikki nuo päivämäärät käyvät, mikäli ilman lämpötila on alle +5 astetta. Muussa tapauksessa muurailen saunaosastoa ulkorakennukseen.

Kalle HakkariRe: Salakalastus ja sen minimoiminen11.10.2009 8:49
Putkimateriaalina aiemmin ehdottelin liikennemerkkiputkea. Toisaalta tuntuu, että olisi ehkä aiheellista tehdä "pomminkestäviä" noista kylteistä. Siihen paremmin sopisi joku noin 50mm sinkitty vesijohtoputki. Seinämävahvuus on luokkaa 5mm... En usko, että sitä yritteliäimmätkään saisi taivuteltua...

RoopeRe: Salakalastus ja sen minimoiminen11.10.2009 10:55
Putket on jo valmiina toimistolla. Olis tarkoitus valaa ne pönttöihin kiinni joku päivä viikolla niin talkoissa ei tarvis kuin kaivaa ne oikeille paikoilleen.

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.10.2009 17:46
Kylttitalkoot olis 24.10. klo 11 alkaen. Betonivalut on tehty kylttien varsiin valmiiksi. Elikkä Kaikki joukolla kuoppia kaivamaan. Varusteena lapioita ja rautakankia jos löytyy. Lisäksi jako-/kuusioavaimista ja hanskoista on hyötyä. Käydään talkoitten jälkeen paistelemassa makkarat ja turistaan tulevaisuuden suunnitelmista...

VilleRe: Salakalastus ja sen minimoiminen19.10.2009 17:51
Kokoontuminen aluksi toimistolle(ko)?

Tero SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen20.10.2009 10:14
jep. toimistolla kokoonnutaan.

Jouko PalmonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen20.10.2009 15:09
Jouko ei kyllä tykkää kun kaivetaan joukolla- mutta mukaan ja matkaan tullaan!

Petri MäkinenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen21.10.2009 18:43
Joo jos kerran pääsee joukolla kaivamaan.

MikaLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen23.10.2009 18:29
Voisitte joukolla kaivaa myös sähköt poikki Vaajakoskelta niin ei tarvitsisi lauantaina töitä tehdä ja pääsisi talkoisiin...

RoopeRe: Salakalastus ja sen minimoiminen9.11.2009 17:13
Virralla on taas ollut aktiivista salakalastustoimintaa syyskeleistä huolimatta. Laittakaa kaikki seuralaiset ainakin parin kalastuksenvalvojan numero kännykkään(löytyvät kalastusjaosto- palkin alta)ja soittakaa heti jos havaitsette salapyyntiä niin saadaan maksimisanktiot. Sanominen ei kyseisen ryhmän tapauksessa riitä.

ValvojaComRe: Salakalastus ja sen minimoiminen18.3.2010 12:27
KKO:n ParkCom-tuomion perusteella voitaneen kalastusrikkeissäkin soveltaa seuraavaa menettelyä:

Vaajavirralle lisätään kyltit kalastussopimuksen syntymisestä alueella kalastamisella ja tieto sopimusrikkomustoimenpiteestä,esim. kalastuskunnan valtuuttamien valvojien tai valtuutetun yksityisen yrityksen toimijoiden suorittamasta välittömästä kalastusvälineiden takavarikoinnista (ml. esim. vene) automaattisine käräjöinteineen.

Näyttöongelmaan auttaa digikamera kalastuksenvalvojien /luparikkeiden havaitsijoiden käytössä oikeusprosessin tueksi. ParkCominkin tapaus olisi ollut huomattavasti vaikeampi, jos ParkComilla ei olisi ollut todisteita, että juuri Mika S. on pysäköinyt tässä tapauksessa väärin.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen18.3.2010 14:36
ParkCom-tuomiota paremmin tuntematta, emme tule Koukun ja Paukun vesialueella soveltamaan käytäntöjä kalastusrikkomuksiin.

Valtuuttamamme kalastuksenvalvojat toimikoot edelleen saamiensa ohjeiden ja toimintatapojen mukaisesti. Jos toimintatapoihin tulee muutoksia, niistä informoidaan valvojia henkilökohtaisesti.

Kameroiden (analogisten, digitaalisten, ana-videoiden, digi-videoiden) käyttäminen oikeuslaitoksien käsittelyissä tulee edelleen olemaan tulkinnanvaraista ja ennen kaikkea tapauskohtaista. Joten jos kamera on matkassa ja sillä kuvat saadaan, hyvä niin, mutta mikään autuaaksi tekevä ratkaisu tuo kamerakaan ei ole.

Meillä ei ole tässäkään vaiheessa aihetta tai halua ottaa lakia omiin käsiimme, emmekä ainakaan vielä tule omatoimisesti hakemaan ennakkotapausta omasta toiminnastamme.

Ystävällisin terveisin,
Kimmo Hartikainen

Erkki HautalaRe: Salakalastus ja sen minimoiminen2.5.2010 21:14
Tulin illansuuussa pyörälenkiltä Naissaaren läpi ja huomasin kun kaksi kaveria viskeli viehettä voimalaitoksen yläpuolella aivan voimalan kupeessa.Pysähdyin ja huusin että taitaa olla sanktioaluetta.Kaverit jatkoivat harrastusta ja vastasivat jotain itänaapurin murteella.Onkohan tuo kuinkakin tavallista,että oikein naapurimaasta tullaan Vaajanvirralle kalaan ja varmasti ilman tarvittavia lupia.

Tero MatilainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen2.5.2010 21:33
Veli venäläiset ovat olleet vähän liiankin aktiivisia tänä keväänä tuon salakalastuksen suhteen. Ja mikä ikävintä on, niin suurimpaan osaan heistä ei tunnu puhe tehoavan. Aivan varmaa on, että seura tekee parhaansa lopettaakseen tämän touhun. Saamme pikapuoliin lisää vapaaehtoisia valvojia valvomaan mm. tätä asiaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että valvojat saavat aktiivisesti soitella Jyväskylän poliisille ja pyytää virka-apua. Lisäksi viime kesän ongelmien vuoksi pyrimme saamaan lisää valvontatunteja Keski-Suomen kalatalouskeskuksen virallisten valvojien taholta.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen2.5.2010 22:17
Olis kiva jos salakalastuksen huomattuaan soittaisi kalastuksenvalvojalle tai poliisille. Saatas hommat oikeaa väylää pitkin eteenpäin.

Kansalaisuuksista eniten salakalastajia löytyy vielä ihan perus suomipojista ja kyllä noita muitakin kansalaisuuksia löytyy Suomen kansainvälistymisen myötä enemmän ja enemmän.

Joka tapauksessa salakalastaja on salakalastaja riippumatta siitä mitä kansallisuutta kyseisenä päivänä sattuukin edustamaan.

Säännöt ovat kuitenkin samat kaikille, kansalaisuudesta, käytetystä kielestä, ihon väristä, yms. välittämättä. Salakalastus on nykyisellään sen verran säännöllistä hupia, että enää meille ei kelpaa selityksenä tietämättömyys, ymmärsipä suomenkieltä tai ei. Penaltia tulee tavattaessa riippumatta siitä mitä ymmärtää tai vaikka ei ymmärtäisi mitään...

Toivottavasti tästäkään venkoilusta ei nyt vedetä mitään maaottelu meininkejä, koska kyllä meillä hommaa riittää ihan kansallisen sarjankin peleissä.

TeroRe: Salakalastus ja sen minimoiminen3.5.2010 21:40
Tarkoitus ei ollut minun puolelta korostaa erityisesti jonkin tietyn joukkueen pelaajien toimintaa. Asioista keskustellaan ja välillä joku tietty asia saattaa olla enemmän esillä kuin toinen. Melkoinen sekasarjahan tuo porukka tuntuu olevan. Jokaisen joukkueen pelaaja on kuitenkin samalla viivalla, kun tarkastellaan näitä asioita..

K&PRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.5.2010 15:28
Uusien valvojien yhteystiedot lisätty kalastusjaoston alle.

Sananen myös aiheesta:

Salakalastus ja rauhoitusalueella kalastus on tänäkin kesänä ollut riesanamme valvonnan tehostamisesta ja medianäkyvyydestä huolimatta. Ongelma ei ole vain Vaajakoskelainen sillä esimerkiksi Kangasniemen paikallisuutisissa oli juttu Läsäkosken vastaavista salakalastusongelmista. Muista Keski- Suomen voimalaitospaikoista puhumattakaan.

Asia ei ole todellakaan vähäpätöinen vaan salakalastuksella on tässä laajuudessa ja näin kriittisissä paikoissa tapahtuessaan kiusallisen negatiivinen vaikutus taimenkantoihin. Varsinkin kun luonnonvaraisen lisääntymisen tiedetään olevan varsin huonoissa kantimissa ja salakalastuskulttuuriin ei perinteisesti ole kuulunut rasvaevällisen tai alamittaisen vapauttaminen.

Seuralaiset ja myös muut virralla kalastavat: Osallistutaan kaikki osaltamme kalakantojen hoitoon ja soitetaan se valvoja paikalle jos räikeää kiellettyä toimintaa tapahtuu.
Moni on näin toiminutkin ja suuri kiitos siitä!

evvvvvk!@!Re: Salakalastus ja sen minimoiminen8.6.2010 0:19
laittakaa sinne piikkilanka aita voimalan yläpuolel ois varmaa iha viisasta!? ei pääsis retukat kalastelee ja viel kamerat sinne!@!!!!

VVVVVK(!?!)Re: Salakalastus ja sen minimoiminen8.6.2010 10:29
!!!!$?£@{[@£?$@£????[]@£@!!!! Kun ei satu olemaan ihan omat nuo maat siinä yläpuolella!?! Vois nimittäin nousta vähän v*tullinen haló piikkisioista ja ei olla kovin viisas mies sillon?!!!!??! Kamerat varastettiin epsanjassa, joten jätetään nekin tänne?!?

TeroRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.6.2010 9:14
http://www.ahven.net/suomi/kysely_valvonta.php

Aiheeseen liittyvää..

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen16.6.2010 20:55
Hyvä linkki Tero!

Käykää vastaamassa kyselyyn niin vaikutatte yhdessä salakalastuksen tulevaisuuteen Suomessa ja sitä kautta myös Vaajakoskella.

opRe: Salakalastus ja sen minimoiminen4.9.2010 9:16
tosta piikkilanka asiasta vielä semmosta,että siellä tahtois kalastaa muutki kun ne "retukat"...

MkRe: Salakalastus ja sen minimoiminen5.6.2011 20:40
Lämpimien kelien saapuessa,on näköjään saapunut itäblokin porukkaa myös virran varrelle,leiriytyneet liekkilän puolen huvimajan luokse.Kyllä näiltäkin näköjään löytyy kalavehkeet,olivat tänään liekkilammella oikein isommalla porukalla liikkeellä,sanoivat ,että luvat olivat jääneet kotiin.Romaniasta tietenkin vähän pitkä matka lähteä hakemaan niitä.Mitähän näitten henkilöiden kanssa pitäisi tehdä,ei varmaan kannata yksin niitä lähteä kovistelemaan?Varmasti poliisille ilmoitus parhain vaihtoehto?? Voi olla aika ongelma....

TLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen5.6.2011 21:44
Aika hyvin on tieto lammesta levinnyt jos sieltä asti tullaan kalaan. Etelässä on ainakin jaettu seteleitä kouraan.

VRRe: Salakalastus ja sen minimoiminen6.6.2011 11:09
Poliisille vaan soitto kun seuraavan kerran ilmaantuvat, niin saadaan pummit pois nurkista pyörimästä.

RoopeRe: Salakalastus ja sen minimoiminen6.6.2011 13:14
Vois keskustella tästä asiasta lisää vaikka valvojien sähköpostiviestiketjussa ja tänään hallituksen kokouksessa.

Oli salakalastus sitten alkuperäisväestön kohdalta tapahtuvaa, tai sitten turistien/vierasperäisten kansojen harjoittamaa, niin uskoisin kuitenkin lähestymistavan olevan pääpiirteittäin sama:

1.Valantehnyt kalastuksenvalvoja paikalle
2. Lupien, henkilöllisyyden tarkistus ja mahdollinen kalastuvälineitten talteenotto.
3. Jos ei yhteistyöhalukkuutta löydy, niin virka-avun pyyntö poliisilta.

Olen sataprosenttisen varma siitä että poliisi osaa arvostaa sitä, että yritämme hoitaa tapauksia ensin itse kuten kuuluukin. Yksin ei ole pakko tietenkään mennä. 20 valvojasta löytyy varmasti kavereita tueksi.

Vellu SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen15.6.2011 21:22
Tänään oli taas vajaa tunti sitten ulkolainen mies ongella Liekkilän sillalla. Ajoimme kohteliaasti herran pois ja kerroimme kalastuksen olevan luvanvaraista ympäröivälläkin vesialueella. Paloniemessä lupia kysellessämme huomasimme herran siirtyneen maantiesillan alle onkineen. Soitimme poliisille ja partio kävikin ajamassa seurueen autoineen parempien kalavesien ääreen...

luvanhaltijaRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.6.2011 14:11
Taas oli ryssiä Juhannuksena verkkoineen ja matareineen yökalassa.
Eikö näitä valvota lainkaan?

TP SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.6.2011 15:03
Aamulla paloniemessä kaksi luvallista kalastajaa. Grillikatoksella oli kyllä ns. ei suomalaisia kahdella autolla(toyota avensis ja mersu vito(musta paku)Heidän kanssa keskusteltu kalastamisesta ja siihen liittyvistä luvista yms.Valitettavasti emme voi kieltää heitä grillillä olemisesta. Yöaikaan jos näet luvatonta toimintaa kalastuksen suhteen voit soittaa kalastuksen valvojille/poliisille. Itse vietin juhannusyötä lapseni ja perheeni kanssa.

TP SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.6.2011 15:20
Jos "luvanhaltija" on kyseiset verkko- ja mato-onginta tapahtumat nähnyt, haluaisimme tietää missä kyseiset rikkomukset on tehty. Tämä helpottaa valvojien toimintaa sillä alue on varsin laaja, missä kyseistä kalstusta voi harjoittaa. Laita vaikka tälle sivulle tietosi asiasta.

villeRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.6.2011 17:42
Juurikin näin. Valvontaa on seuran puolelta lisätty, mutta ei kantsi kuitenkaan olettaa että siellä 24/7 päivystetään jatkuvasti.

TimiRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.7.2011 12:12
"huono suomi" porukkaa taas katoksen tienoilla.
Auton takapenkillä mato-onket.
En jäänyt seuraamaan asiaa mutta kaksi autoa porukkaa täynnä.
En ole valvoja eli en soittele kellekään.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.7.2011 14:02
Moro Timi,

Kiitti että ilmoittelit täällä!

Ystävällisesti kyselen nyt seuraavaa, mikä sua motivoisi ilmoittamaan soittamalla tulevaisuudessa vastaavissa tilanteissa?

Meidän ois hyvä saada seurana tietoon kuinka valvontaa ja seuran toimintaa ylipäätänsä voitaisiin kehittää parempaan suuntaan, joten toivottavasti jaksat vastailla!

Seurassa voi olla muitakin samaan tyyliin ajattelevia ja teidät haluttaisiin aktivoida mukaan yhteisen kalapaikan kehittämiseen! Kaikki ei voi samalla kertaa olla valvojiakaan, joten jokin vaihtoehtoinen aktivointi olisi varmasti paikallaan...

Kuten alussa sanoin, kiitos kuitenkin tänne ilmoittamisesta. Jos saisimme kaikki ilmoitukset edes tänne keskustelupalstalle, niin voisimme tulevaisuudessa arvioida salakalastuksen määrää ja luonnetta hieman tarkemmin. Tieto määrästä ja laadusta helpottaisi taas kehittämään valvontaa ja auttaisi sitä kautta alueen kalakantoja, sekä parantaisi jokaisen yksilön kalastuksen laatua.

Ei me sääntöjä keksitä sen takia että niitä haluttaisiin vain keksiä ja sitten rangaistat rikkomuksen tehneitä. Me oikeasti haluaisimme parantaa alueen kalakantoja ja sitä kautta seuramme vesialueen kalastusta.

Pidemmittä jorinoitta, osallistukaa kaikki seuralaiset kukin omalla hyväksi katsomallanne panoksella seuran kalastusalueen kehittämiseen!

-Kimmo-

TimiRe: Salakalastus ja sen minimoiminen26.7.2011 22:30
En ole seuran jäsen vaan maksava vieras.
En koe ilmoitusvellollisuutta koska soitoista on vaivaa ja kuluja. Enkä kuulu ns. porukkaan näinollen.
Kohtalaisen korkeaa lupamaksua vastaa odotan saavani kalastaa hyvin valvotussa paikassa.
salakalastus kyllä arsyttää koska nuo nuljaskat vievät maksavien ihmisten kalat, ja myös alamittaiset.

Vellu SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.7.2011 1:39
Tulin juuri valvontakierrokselta ja mitään kalastukseen viittaavaa toimintaa ei ollut havaittavissa. Uimarannalla oli kylläkin ulkomaalaista porukkaa autojen ja telttojen kanssa leiriytyneenä. En tiedä olivatko sitten Timin näkemää väkeä. Leiriytymisen kieltämiseen eivät kuitenkaan valvojan valtuudet riitä.

VilleRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.7.2011 14:44
Turha on Timi tulla sitten tännekkään vinkumaan, jos et itse viitsi ottaa puhelinta käteen ja ilmoittaa kalastuksenvalvojille tuollaisesta meinigistä. Ei siellä mitenkään voida jatkuvasti valvoa ja se puhelin soitto maksaakin huikeat muutaman kymmenen senttiä maksimissaan...
Itse ainakin olen valmis soittamaan kalastuksenvalvojalle vaikka olisin myös muuallakin kalassa kuin "kotikoskella"

Sori nyt vaan viestini vittumainen sävy, mutta itseä ainakin ottaa päähän kun tullaan tänne tuohon tyyliin tyhjää lätisemään.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.7.2011 15:17
Salakalasusta ei valitettavasti saa kitkettyä kokonaan pois meiltä, eikä muualta, eikä myöskään nyt tai tulevaisuudessa.

Jokainen toimii salakalastuksen suhteen niin kuin parhaaksi näkee.

Kalastuskulttuurin kehittymisen kannalta olisi hyvä että mahdollisimman moni "rehellinen" kalastaja puuttuisi mahdollisimman tehokkaasti salakalastukseen. Tällöin meillä olisi paremmat mahdollisuudet vähentää salakalastajien määrää tulevaisuudessa.

Seuran toimesta tapahtuva valvonta on varmasti yksi tehokkaimmista koko Keski-Suomen alueella. Valitettavasti tämäkään ei poista salakalastusta kokonaan. Yleisten asenteiden on muututtava selkeästi salakalastusta vastustaviksi, jotta tämä "perinnekalastus" saataisiin minimoitua niin meillä Vaajavirralla, kuin muissakin kalastuskohteissa.

Kiitos kuitnkin Timille palautteesta!

TimiRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.7.2011 17:51
Villen aikuismaisen viestin jälkeen en soittele, en edes poikkea Vaajavirralla. Vai vinkuvirralle?
Saati sitten kalasta.
KH kylläkin oli asiallinen.

HenriPRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.7.2011 22:35
Moi. Olen tulossa vierailemaan virralle vuorokaudeksi ja satuin näille sivuille tietoa etsiskellessäni. Ko. aiheeseen liittyen, niin nyt kun tulen ja ostan virtakalastuksen vierasluvan vuorokaudeksi, niin olisi hyvä jos kalastuksenvalvojien yhteystiedot löytyisivät ko. luvasta ja luvan myöntäjä myös voisi ystävällisesti kertoa ottamaan lupavalvojiin yhteyttä, mikäli vieras epäilee "salakalastusta" tai muuta epäilyttävää toimintaa kalastusalueella. Välttämättä monikaan satunnainen vieraslupakalastaja ei käy seuranne sivuilla, saatika käy lukemassa fooruminne palstoja, eikä näin ollen tiedosta koko asiaa. Itse muutin muualle-suomeen 38v sitten ja olen nyt tekemässä osittaista paluuta "kotikonnuille" Jyskään nykyisen vaimon ja anoppilan sijainnin vuoksi :)

eräs seuralainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen28.7.2011 16:22
Herra timi vois mennä itteensä,ja miettiä mikä on aikuismaista ja mikä on vastuutonta,ja lapsellista.tottakai pitää ilmottaa valvojille tommosesta,se on itsestään selvyys. villen kommentista vielä sen verran että valvojat tekee tärkeetä duunia sen eteen että sinä saat kalastaa rauhassa ja ovat ihan syystä vittuuntuneita siitä että sillon kun niitä mato onkijoita on niin niistä ei ilmoitella.ihan hyvä on että ilmottelee edes täällä,mutta olis hiukan parempi jos ottaa luurin käteen ja soittaa,ei oo iso vaiva.en oo ite valvoja,ja tää on mun oma mielipide mut ihan hyvä ettet tuukkaa enää jos on tollanen asenne jatkossaki..

TimiRe: Salakalastus ja sen minimoiminen29.7.2011 10:54
Opetteles ny sääki seuralainen oleen aikuinen.
Maksava asiakas ei ole vastuussa valvonnasta, ei sitten millään.
Kyllä on asenne outo vieraita kohtaan seuralaisella, ei ole viihtyisä paikka, ei.
Näytä mulle kalastuslain pykälä, mikä velvoittaan vieraan hoitamaan kalastuksenvalvontaa?
OOT TYHMÄ!

MLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen29.7.2011 13:26
Ohhoh, ompas taas rankkaa tekstiä. Mutta kuitenkin, tiedän että on monta kalastajaa ketkä eivät edes kehtaa soitella valvojille koska eivät näitä tunne. Itselle kelpaisi jos edes SMS viestillä nakkaisi ja kertoisi tämmösistä tapahtumista. Me pystytään kuitenkin viestittelemään keskenään että kuka pääsisi paikalle. Kaikki me (melkein) valvojatkin harrastetaan perhe-elämää tai töissä käymistä. Se on silkkaa mahdottomuutta että aina olisi joku päivystämässä paikanpäällä. Siksi olisikin hienoa että meille tulisi joku ilmoitus vaikka tekstarilla kalastelijoilta että voidaan jotenkin puuttua näihin rötöstelijöihin. Me kaikki ollaan kuitenkin vapaaehtoisesti valvomassa kalastusta, kukaan ei tästä palkkaa saa.

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen29.7.2011 14:50
Vetäkääs nyt hetki happee...

Ei ole mikään pakko ilmoitella mitään kenellekään, siis jos ei vaan haluu. Onneks iso osa kalastajista tajuaa et salakalastukseen tulee puuttua ja jos sen itse havaitsee niin ensisijaisesti vastuu on nimenomaan asian ensimmäiseksi huomaavalla.

Ei poliisikaan yleensä ole rikospaikalla ennen kuin rikos tapahtuu. Poliisi saapuu yleensä aina rikospaikalle jonkun ilmoituksesta. Jättäisitkö Sinä jonkin vakavan rikoksen ilmoittamatta koska et ole poliisi? Jos joku on asiasta tuota mieltä, niin hänelle on varmasti melko turha perustella miksi hän on toiminut väärin? Se kun on hieman myöhäistä niiata kun schaiba on jo tiukasti byysissä, eiks je?

Tuo vieraslupalaisten info-lappu valvojien numeroineen on kuitenkin erittäin hyvä idea ja se tullaan toteuttamaan tulevaisuudessa. Kiitos vaan vieraalle näinkin yksinkertaisesta (mutta hyvästä!) vinkistä ja kireitä siimoja sulle Vaajavirralla!

Jäitä kypärään vaikka hellettä piisaakin!

seuralainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen29.7.2011 21:13
en tarkoittanut että kalastuslaissa olisi sellaista pykälää,valitsin sanat vaan harvinaisen huonosti..kumminkin kaikkien pitäisi mielestäni olla valmiita ilmoittamaan asiasta valvojille.tyhmä ehkä oon,mut sulla on asenteessa parannettavaa..thats it.

satunnainen vierailijaRe: Salakalastus ja sen minimoiminen6.9.2011 0:32
Jos näin satunnaisena vierailijana sanoisi muutaman sanan.
Hyvähän se on, että myös kalastusvesiä valvotaan,
mutta näillä pikkuvirroillako Suomessa salakalastus rehoittaa.
Luulisi ongelma olevan paikoissa joissa saa myös paljon ja suurta kalaa.
Muutaman kymmentä vuotta tuli nuorempana kierreltyä Suomen, Ruotsin ja Norjan kuuluisimmat joet moneen kertaan ja vain yhden kerran "kalapoliisi" Norjassa kysyi lupia.
Muuramenjoella viime kesänä lupia kysyttiin kaksi kertaa jo ennen kuin pääsin joelle ja kolmannen kerran kalassa ollessa.
Vaajavirralla viimeksi käydessäni kaksi kertaa 15 min aikana.
Luvanostopaikka vierailijoita ajatellen siirtyi nyt kauemmas, huono homma.
Miten olis lupa-automaatti rannalle,
kotkassa kymijoella mm on.

VilleRe: Salakalastus ja sen minimoiminen6.9.2011 14:53
Ottaen huomioon Vaajakosken viikonloppumeiningin niin lupa-automaatti olisi viimeistään 2 viikon päästä hyvin todennäköisesti virrassa. :)

Kimmo HartikainenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen11.9.2011 23:33
Nyt en tiedä mihin "satunnainen vierailija" viittaa luvanostopaikan muuttamisella. Meillä on pysyny noi luvanmyyntipaikat samoina viimeset viisi vuotta. Eli virran luvat Noukanniemestä ja Liekkilampien luvat Naissaaren kahviosta (lammet olleet tosin vasta pari kautta toiminnassa). Joten lupien myynnin saralla ei olla hetkeen muutettu suuntaan tai toiseen.

Se, tulisiko muuttaa, onkin jo täysin toinen asia... Automaattien pysyvyyttä itsekkin epäilen meidän leveysasteilla (nyt ollaan hei Vaajakoskella...), mutta toki maailmassa muitakin myyntikanavia on käytössä. Eli mites ois vanha kunnon verkkokauppa tms.? Heittäkää toki vaihtoehtoisia ideoita jotta homma saataisiin sujuvasti hoitumaan!

Kun heitätte ideoita niin kannattaa huomioida että Liekkilammille on lupakiintiö ja virrallahan sitä ei ole. Kyseinen seikka vaikuttaa lupien myyntiin, joten tarkentakaa ensin mitä lupia tarkoitatte.

opRe: Salakalastus ja sen minimoiminen12.9.2011 16:42
miks virtalupii ei voitas myydä myös kahvilassa?eikö ois näppärämpi ku kumpaanki paikkaa sais kahvilasta luvat.se on nii lähellä kalapaikkojaki

-Kimmo-Re: Salakalastus ja sen minimoiminen7.7.2014 18:14
Lähipäivinä taas ollu mukavasti aktiivisuutta virralla luvatta kalastavien toimesta. Viimeaikaiset havainnot ihan päiväaikaan. Jos näette epämääräistä toimintaa virralla niin puhelin käteen ja soitto kalastuksenvalvojalle tai suoraan poliisille.

Tuntuu olevan suosittu harrastus tuo salakalastus. Toivottavasti saatas kunnon penalteja porukalle, ni alkas into hieman laskemaan.Ilmoitukset ovat välttämättömiä kun salakalastus halutaan kitkeä minimiin. Joten auttakaa rehellinen osa soittamalla, niin pystytään pitämään virta hyvänä kalastuskohteena.

MikaLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen27.7.2014 12:14
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014072718522046_uu.shtml

Pistipä moinen silmään. Luulis jo tuon edesauttavan vähäsen intoa käydä salakalalla kun alkaa seuraamuksiakin tulemaan jo enempi.

Jari ORe: Salakalastus ja sen minimoiminen28.7.2014 2:44
Eilen illalla pari poikaa voimalaitoksen alapuolella kalassa. Puhelua poliisille, suljettiin poistumisreitit, poliisit paikalle ja sakot kouraan.

ville lempinenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen28.7.2014 2:50
Joutui tuossa eilen opastamaan voimalan yläpuolella kielletyllä puolella kalastanutta perhettä muualle kalaan. Sanoivat että kun ei ole kylttiä, eikä muuten olekkaan. Toisessa tolpassa pala kylttiä mutta ei kunnollista ehjää kylttiä. Helppo erehtyä varsinkin jos tulee kauempaa eikä älyä ottaa asiasta selvää. Jos auton ajaa naissaaren parkkipaikalle ja kävelee suoraan kieltoalueelle niin eipä ole kyltin kylttiä. Olisikohan sinne mahdollisuus saada uusi kyltti? Sellainen jota huligaanit ei riko...

TimppaRe: Salakalastus ja sen minimoiminen30.7.2014 15:12
Juurikin näin. EI tarvitse olla kalastuksen valvoja että voi ihan reilusti mennä opastamaan tämmösessä tapauksessa,ja jos todella törkeetä,niin 112 ja poliisi suoraan paikalle.
hyvä Ville ja Jari.

PikeRe: Salakalastus ja sen minimoiminen19.6.2015 7:47
Eilen uuden voimalan turbiinin edestä häädetty salakalastaja /t Kerkesivät muutaman kalan viedä pussiin, ennen kuin saatiin häädettyä. Tätä ennen soitettu valvojille ja ilmoitus poliisille.

Vellu SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen19.7.2015 23:02
Kiitos aktiivisen seuralaisen,tietämättömille ranskalaisturisteille ehdittiin antamaan ajoissa valistusta Vaajavirran luvista ja säännöistä. Ilmoitelkaa jatkossakin rohkeasti valvojille,mikäli jotain epäilyttävää näette.

OPRI jaHHRe: Salakalastus ja sen minimoiminen2.8.2015 11:01
1-2.8 välisenä yönä kalasteltu niemessä.Suolet heinikossa,palvaamontakana.PITÄSVARMAAN TEHDÄ JOTAIN???Kieltokyltit paikoilleen,mato onkijoita on riittänyt tämänkin viikonlopun aikana.

V.LRe: Salakalastus ja sen minimoiminen2.8.2015 20:49
Kieltokyltit suomeksi, englanniksi ja venäjäksi. Ja jos mahdollista niin vielä viroksi. Ja niin syvälle maahan että ei saa irti eikä saa rikottua.

MLRe: Salakalastus ja sen minimoiminen4.8.2015 11:46
Yks ongelma myös lienee se etten ole koko kesän aikana törmännyt yhteenkään valvojaan rannalla. Yhden tutun toki näin veneellä soutelemassa mutta se onkin se ainut havainto. Ei seuralla liene tällä hetkellä montaakaan aktiivista valvojaa? Nuo kyltitkin on aina tuolla ollut kuin kaivoon kannettu vesi. Ei ne siel pysy varsinkin kun koltiaisilla tuntuu olevan jonkinlainen miehyyntimisriitti että niitä pitää rikkoa / kangeta irti maasta ja tuupata virtaan.

Vellu SivonenRe: Salakalastus ja sen minimoiminen4.8.2015 20:22
No voi hitsi. Onko joku oikeasti käynyt niemessä kalassa ja vielä saanut saalistakin? Tällä kertaa sattui eräs luvat maksanut seuralainen saamaan ihan mitallisen ja rasvaevättömän taimenen,jonka perkasi ja jätti suolet variksille. Mato-onkijoista voi aina ilmoittaa valvojille tai poliisille. Tällä palstalla tai muualla asiasta jälkikäteen valittaminen ei auta mitään. Vaajavirran 24/7 valvominen on valitettavasti nykyisellä valvojamäärällä mahdotonta. Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua,mikäli kokee moiseen suoritukseen pystyvänsä. Harmillista,että omalla kohdallani töissä yövuorot loppuivat nyt,kun yöt alkavat pimenemään. Alkukesällä töiden jälkeen aamuöisin virralla käydessäni siellä näkyi ainoastaan luvallisia kalastajia. Tällä hetkellä pitää öisin nukkua,että jaksaa aamulla herätä töihin. Kalastuksenvalvonnalla kun ei kukaan seuralainen itseään elätä. Kylttiasia on vireillä,mutta tuskin ne siellä kauan ehjänä pysyvät,kuten nimimerkki ML ylempänä jo epäilikin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: