Uutiset

2.7.2024Taimenen kalastus voi jatkua vedenlämpöjen laskettuaLue lisää »8.2.2024Saalispalautearvonta toteutettuLue lisää »3.7.2023Taimenen kalastus jatkuu!Lue lisää »

Satunnaiset kuvat

makisen petri ilonsekaisissa tunnelmissa saatuaan kalastuslaukun ja uudenkarheat rapalan pihdit. taisi siina tippakin linssiin tirahtaa miehen omien sanojen mukaan
haukiseppo ja poika kuittasivat itselleen uistelukelan ja -vavan

Liekkilampi - Kirjolohilammet Jyväskylän Vaajakoskella

Kirjolohi_Jyvaskyla_Liekkilammet_Vaajakoski2.jpg

Liekkilammet on kirjolohilampi Jyväskylän Vaajakoskella. Kohde on  avattu vuonna 2009.

Lampi sijaitsee Vaajavirran välittömässä läheisyydessä Vaajakoskella. Jyväskylän keskustasta matkaa Liekkilään tulee n. 8km ja autolla paikalle ajaa 10 minuutissa. Liekkilammet alkavat Liekkilän sillasta ja päättyvät Sammallahden kapeimpaan kohtaan. Lammella on yhteispinta-alaa 3,6ha. 

Kirjolohta istutetaan reilusti joten saalismahdollisuudet ovat hyvät. Lammen kalakantaa tarkkaillaan jatkuvasti kalamäärän pitämiseksi runsaana, joten tämän vuoksi myös saalisilmoitukset lammen kalastajille ovat pakolliset.

Lampi on läpivuoden kalastettavissa. Lupia myydään niin seuran jäsenille kuin myös seuran ulkopuolisille kalastajille. Avovesikaudella myydään myös C&R-lupia.

Lammen rannalla sijaitsevat asuinkiinteistöt tulee huomioda kalastuksessa. Emme halua seurana aiheuttaa minkään laista ylimääräistä häiriötä lammen läheisyydessä oleville asukkaille, joten huomiothan kalastuksessasi alueiden rajat.

Lampi on yhteydessä Päijänteeseen, joten vedenpinnan vaihtelut keväällä ja syksyllä vaihtelevat virtaamaa lammen molemmissa päädyissä. Pilkkijöitä kehoitetaankin käyttämään erityistä varovaisuutta heikonjään aikana. Pilkkijän turvallisuus lammella on pilkkijän omalla vastuulla, kuten missä tahansa muuallakin pilkittäessä. 

Huomioi siis turvallisuus lammella kalastaessassi ja varustaudu sen mukaisesti, talvella naskalit, kesällä venekalalla pelastusliivit jne.

Luvanmyynti ja veneiden vuokraus löytyvät linkkien takaa.

Karttasijainti Liekkilammille

Kalastussäännöt kesäkaudelle

Kalastussäännöt talvikaudelle

Laampien epävirallinen syvyyskartta