Uutiset

8.2.2024Saalispalautearvonta toteutettuLue lisää »3.7.2023Taimenen kalastus jatkuu!Lue lisää »25.5.2023Seuran kevätkokous 2023, to 1.6. klo:18.00 alkaenLue lisää »

Satunnaiset kuvat

kokki puuhissaan
nam!

Keskustelu

-Kimmo-Mittarajoitusten noudattaminen Vaajavirralla30.6.2014 15.13
Korviin on kantautunu odotetun kaltasia uutisia mittarajoitusten noudattamisesta. Eli niitä on siis jätetty noudattamatta...

Näinhän tää homma ei tietenkään toimi ja valvontaan joudutaan nyt panostamaan arvioitua enemmän. Tämä luonnollisesti tarkoittaa lisää kuluja, joka näkyy tulevan vuoden luvissa ja jäsenmaksuissa. Onko tää oikein? No ei tietenkään meidän kannalta jotka sääntöjä noudatamme.

Aikaisemmasta mittarajoitusten huomautuskäytännöstä joudutaan siirtymään suoriin rangaistuksiin. Eli tästä eteenpäin jokainen mittarajoituksen rikkominen tullaan viemään seuran toimesta välittömästi Suomen lain määrittämän rangaistusvaatimuksen mukaisesti. Tämä siis tarkoittaa oikeuskäsittelyä.

Meillä on seurassa kymmenkunta aktiivista kalastuksenvalvojaa, mutta hehän eivät luonnollisesti pysty olemaan 24/7 valvomassa kalastusrikkomuksia. Tämän varmasti ymmärtävät kaikki. Ymmärtäväthän?

Jos Sinä "Niko Normikalastaja" satut kalastusrikkomuksen havaitsemaan ja Sinua hatuttaa että lupamaksusi nousevat sekä kalakantojen elpyminen hidastuu, niin soita nyt hyvä mies suoraan kalastuksenvalvojalle. Koska olet kuitenkin tosi kova kalamies, niin aivan varmasti myös tiedät että se on Sinun velvollisuus kalastuslain mukaisesti.

Sääntörikkomuksia on ja tulee aina olemaan, niin kalastuksessa kuin missä tahansa muussakin elämän osa-alueessa. Vatipäitä kun riittää Suomenniemellä enemmän kuin olisi kohtuuden mukaisesti suotavaa.

Kaikille muistutuksena mittarajoitukset Vaajavirralla:

● Järvitaimen 60-65 cm (Rasvaevällinen järvitaimen on rauhoitettu)
● Järvilohi 60 cm
● Kuha 45-55 cm (välimitan mukaiset kalat saa ottaa saaliiksi)
● Harjus 35-40 cm (välimitan mukaiset kalat saa ottaa saaliiksi)
● Saaliskiintiö 1 lohikala / vrk ja kuha 2 kpl / vrk

Vaajavirrassa on tänä kesänä ollut ilahduttavan paljon isoja ja luontaisesti käyttäytyviä taimenia. Mistäköhän tuo johtuisi? Onkohan ne tulleet nyt vaan sattumalta, vai olisiko tuo useamman vuoden pitkäjänteinen työ istutuspolitiikan muuttamisella ja kalastussääntöjen tehostamisella vaikuttanut asiaan? Nää mittarajoitukset hei takaa sen että tuossa virrassa on niitä kaloja myös tulevaisuudessa.

Oikeesti nyt hatuttaa sen verran, että on parempi meikäläisen osalta lopettaa tää kirjoittaminen tähän. Jutun pointti on se että ilmoittakaa vaikka savumerkeillä tai kirjekyyhkyillä (anonyymisti totta kai!) noista kalastusrikkomuksista suoraan kalastuksenvalvojille, koska vain välittömillä toimilla asioille voidaan tehdä jotain.

Rajoitukset on luotu sitä varten että tossa virralla ois parempaa kalastusta ja kalakannat olisivat tulevaisuudessa tuottavia.

Ei mulla muuta.

Jatkossakin savumerkkejä laittelevaRe: Mittarajoitusten noudattaminen Vaajavirralla30.6.2014 22.46
Koittakaa apinat olla ihmisiksi! Ei ole mukavaa kun meidän äiti maksaa teidänkin äitien laittamat kalat! Laitetaan hyvä kiertämään niin saadaan kaikki nauttia hyvästä myös huomenna.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: