Uutiset

2.7.2024Taimenen kalastus voi jatkua vedenlämpöjen laskettuaLue lisää »8.2.2024Saalispalautearvonta toteutettuLue lisää »3.7.2023Taimenen kalastus jatkuu!Lue lisää »

Satunnaiset kuvat

simppuja
affen

Keskustelu

ViluKalastusalue / lupa-alue21.5.2017 10.44
Onko tuo lupa-alueen raja muuttunut? Katselin karttaa ja kalastusalueen raja on piirretty tuonne laurinniemen paikkeille. Eli tarvitseeko virtalupaa jos kalastaa sallinsaaren alapuolisella alueella?

Tero MRe: Kalastusalue / lupa-alue21.5.2017 20.42
Terve.

ELY-keskuksen päätöksellä seuran vesialue on määritelty vaelluskalavesistön osaksi, jossa onkiminen, pilkkiminen sekä pelkästään kalastonhoitomaksulla tapahtuva viehekalastus (yleiskalastusoikeudet) on seuran vesialueella kielletty ja kalastus vaatii aina vesialueen omistajan/hallinnoijan luvan. Eli Sallinsaaren alapuolella tarvitsee virta-alueluvan.

Seuran vesialueella vain Saltunlahdessa ja Laurinlahden pohjukassa on onkiminen ja pilkkiminen sallittu, Laurinahdessa pohjukassa lisäksi kalastonhoitomaksuun perustuva viehekalastus. Tarkemmat tiedot löytyvät kalastusrajoitus.fi -sivustolta.

vesaRe: Kalastusalue / lupa-alue18.7.2017 9.34
onko tämä sallittua muuttaa kalastus kieltoalueita kesken kautta?
nämä henkilöt jotka on ostanut alkuvuonna luvat ja maksaneet silloin koko alueesta niin nyt ei saa enään kalastaa siinä!eikö niille pitäisi maksaa takaisin lupamaksu!
Pilkkillä sieltä saa ahventa ja kuhaa eikä se ole vaelluskala, onko tässä minkäänlaista järkeä! kuha kyllä syö taimenen poikaset niin eikö se olisi hyvä jos niitä sieltä pilkitäisi pois!

Tero MRe: Kalastusalue / lupa-alue21.7.2017 22.30
ELY ?keskus määritteli Vaajavirran alapuoleisen alueen vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueen osaksi Sihvasenniemi-Laurinniemen eteläkärki linjalle saakka. Muutos mikä tapahtui oli se, että pelkällä valtion kalastonhoitomaksulla ei enää voi kalastaa vaan alueelle pitää ko. maksun lisäksi hankkia kalaveden omistajan / hallinnoijan lupa. Eli tämä tarkoittaa Koukun ja Paukun hallinnoimalla alueella Laurinniemeen saakkaa seuran lupaa ja Laurinniemi-Sihvasenniemi välillä Vaajanvirran osakaskunnan lupaa. Seuran lupa ei käy tällä alueella. Lisäksi maksuttomat yleiskalastusoikeudet (onkiminen, pilkkiminen) kiellettiin koski- ja virta-aluemäärittelyn vuoksi.
Eli tässä tapauksessa kavennettiin yleiskalastusoikeuksiin perustuvaa kalastusta (onkiminen, pilkkiminen, kalastonhoitomaksuun perustuva viehekalastus) em. alueella. Tuosta onkimis- ja pilkkimiskiellosta voi olla montaa eri mieltä, mutta viranomaisella on oikeus tämän tehdä lakiin vedoten.
Kalastus ei siis ole kielletty Laurinniemen edustalla, mutta vaatii osakaskunnan luvan, jonka voi lunastaa Noukanniemestä. Alueella on kuitenkin syytä välttää mökkien edessä kalastamista yleisen rauhan säilyttämiseksi.

Jouni SaajamaaRe: Kalastusalue / lupa-alue31.8.2017 15.30
Yläkoskenkin alueella pitäisi ehkä tarkentaa kalastussääntöjä / niiden perille saattamista.

Yläkoskihan kuuluu rautatiesillan yläpuolisen vesialueen kohdalta käsittääkseni Koukulle ja Paukulle ja myös Leppäveden koskikalastusalueeseen.

Rannoille on tullut vuosien saatossa mökkejä ja nyt myös pysyvää asutustakin.

Näille uusille ranta-asukkaille / mökkiläisille pitäisi saada lupakäytäntö jotenkin selväksi.

Olin itse kuuloetäisyydellä, kun mökkiläinen esitteli vierailleen tai vuokralaisilleen, että tää on siitä hyvä mökki kun EI TARVII MITÄÄN LUPIA sen ku kalastaa vaan.

Olisko jokin pieni postitus ihan täsmäiskuna vai lehteen juttu.
Samaan voisi laittaa nämä muuttuneet rauhoitusajatkin.

kalastajaRe: Kalastusalue / lupa-alue31.10.2017 14.31
Näyttää olevan verkkokalastus kuitenkin sallittu näin Taimenen rauhotuksen aikaan Mörtinmutkan kohdalla? Samat verkot ollut jo vuosikausia siinä pienen saaren takana.

JormaRe: Kalastusalue / lupa-alue6.2.2018 13.09
Kielletään ensin kalastus ja sitten muurataan verkoilla Laurinlahti kiinni. Varmaan lähemmäs 10 verkkoa siellä Itikkasaaren kulmilla taas.. On taas melkosta touhua.

Jussi PeräläRe: Kalastusalue / lupa-alue19.3.2018 15.28
Tuosta su - ti 200m säännöstä kysyisin et onko rajaa merkattu maastoon tai karttaan ollenkaan.

Jos katsoo retkikartasta mittaamalla et tästä on 200m voimalaan ninriittääkö se, vai onko fyysinen raja päätetty jossain?

Esim tällä hetkellä voimalaitoksen yläpuolella sulan raja on n. 200m kohdalla...

Kiitos!

VilleRe: Kalastusalue / lupa-alue19.3.2018 20.03
Alapuolella paloniemen kärki on raja. Kalastaa saa pitkältä laiturilta mutta ei lyhyemmältä. Yläpuolella virran yli menevät tukit.

JussiRe: Kalastusalue / lupa-alue19.3.2018 21.22
Kiitos paljon vastauksesta.
Siellä voimalaitoksen yläpuolella on infolappu mut aiitä kartasta on puolet repeytynyt.

Jouni RaitonenRe: Kalastusalue / lupa-alue7.5.2020 21.14
Tervehdys! Missä kohtaa vaajakosken alueella saa kalastaa leppäveden virtakalastusluvalla?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: