Tässä kansiossa

Kuva-albumi / Kaloja Vaajakoskelta / Taimen Vaajavirta, 8,42kg
Taimen Vaajavirta, 8,42kg

Taimen Vaajavirta, 8,42kg

Lisätty: 24 Elokuu 2013

Arvostele ( 9 )

Kuvaus: Tämän tyylisiä taimenia uiskentelee Vaajavirralla... 8,42kg ja 85cm. Aivan huigea kala!

Kommentit

Tältä se nyt sitten näyttää kun on näköä ja kokoa...
Lähettäjä -Kimmo- / 24.8.2013

paljon kerkesi vettä virrata vaajavirrassa ja siipinilsuja muutama kassilinen jäädä pohjaan ennen ku nappas =) noin 20minuuttia huikeeta taistelua ja jännitystä et pysyykö kiini, lopputulos vähintäänkin tyytyväinen=)
Lähettäjä peksi / 24.8.2013

Onnittelut upeasta kalasta!
Lähettäjä Jari O / 24.8.2013

Menihän takasin uimaan?
Lähettäjä Jari O / 24.8.2013

Onneksi olkoon kalan saajalle ! Upea otus...
Lähettäjä J.R. / 24.8.2013

Tuossa on todella arvokas suvun jatkaja. Onneksi on hieno ylämitta joka takaa että suuret yksilöt pääsee suvun jatkamis touhuihin.
Lähettäjä jaska / 25.8.2013

Tuossa on todella arvokas suvun jatkaja. Onneksi on hieno ylämitta joka takaa että suuret yksilöt pääsee suvun jatkamis touhuihin.
Lähettäjä jaska / 25.8.2013

Varmasti komee täytettynä!
Lähettäjä Lauri / 25.8.2013

Kai on kaupan vaa-alla punnittu, pärjää muuten kalakisoissa tolla kaloilla ja saa satojen eurojen palkinnot.
Onnea!
Lähettäjä Juhani / 25.8.2013

on komee kala
Lähettäjä tomi / 25.8.2013

Kuka on Kai, joka on kaupan vaa-alla punnittu? Mikä kauppa tää vaa on jonka alla se Kai punnittiin? Ja liittyyks tää täyttämisjuttu tähän Kain punnitsemiseen? Siis onko täällä nyt joku Kai listitty ja sit se vielä täytetäänkin? Jo on meno menny villiks Vajaakoskella!

Mikä kilpailu teillä siellä hei oikeesti on menossa? Kai pitää punnata vaa-kaupan alla ja sit saa kalakisoista satojen eurojen palkinnot jollain yhdellä kaloilla. Te ootte niin kujalla! Tää on muuten kohta poliisiasia...
Lähettäjä veksi / 25.8.2013

60 cm ylämittaa kunnioittaen takaisin laskettu istari! ei täytetty eikä muulla kuin tummoisella perusmittarilla pikaisesti punnittu!
Lähettäjä peksi / 25.8.2013

Onneks olkoon saajalle komeasta kalasta!
Lähettäjä Mk / 25.8.2013

Meinas sydän pysähtyä kun näin kuvan. Onnea kalasta. Ja eikun virralle...
Lähettäjä v.lempinen / 25.8.2013

Ei tää kala ihan perusistari ole. Toisinaan, eväleikatutkin pärjäävät luonnossa hienosti.

Istari on saanu ton onkikokosten istutuskulttuurin takia turhankin huonon maineen. On totta että suurin osa pitää enemmän luomusta, mutta nykyisellä kalastuspaineella ei noita luomuja riittäisi kovinkaan pitkäksi aikaa pitämään kalastajien mielenkiintoa yllä.

Poikasesta tai mädistä kasvanut isomus on jo käynyt riittävästi luonnonvalintaa lävitse ja on oikein hieno kala kalastaa!

Tuo kyseinen taimen ei ole malliltaan perinteinen Vaajavirran isomustaimen, mutta hieno kala joka tapauksessa! Jos tuosta olisi saanut suomunäytteen niin sen vaellusta olisi voinut selvittää. Näiden isojen kalojen kohdalla se olisi aina arvokasta tietoa.
Lähettäjä -Kimmo- / 25.8.2013

Hatunnosto ja kumarrus siitä että takaisin laitoit. Tuollaisia kalamiehiä pitää olla.
Lähettäjä jaska / 26.8.2013

Onneksi olkoon! Ei taida pohjaan jääneet vieheet enää harmittaa. :)
Lähettäjä Vellu / 26.8.2013

uskomatonta!no vaajavirrassa on todistettavasti ainaki ollu kaloja!
Lähettäjä mie / 28.8.2013

Hatunnosto kalamiehelle hienosta kalastuselämyksestä ja kalan vapauttamisesta. Vapakalastajat taitavat olla ainoa kalastajaryhmä, joka jollakin tapaa noudattaa ala- ja ylämittasääntöjä. Hienoa, että tuollaisiakin taimenia näkee. Onpa oppinut istari selviytymään Päijänteen aaltojen alla. Lisääntyjäksi siitä ei todennäköisesti kuitenkaan ole. Se ei löydä kutupaikoille ja kuinka lie ne seksitaidotkaan. Jonkun verkossa kohdannee matkansa pään.
Lähettäjä MP / 10.9.2013

On totta että verkotusta pitäisi säädellä useammallakin tasolla tehokkaammin. Siltikin ärsyttää perisuomalainen voivottelu. Seuran vesialueella ei saa passiivisia pyydyksiä käyttää, joten sen osalta spekulaatiota ei edes kannata aloittaa.

Joka tapauksessa nuo seuran vesialueella tehdyt tukitoimet auttavat kaikkia, niin kalakantoja, aktiivi-, kuin passiivikalastajiakin.

Suomessa on liian pitkään menty tällä kateellisten kalamiesten menttaliteetillä. Kateusajattelu johtaa ainoastaan siihen että jos naapuri saa kalaa niin kyllähän minunkin pitää saada, keinoista kaihtamatta.

Toivottavasti tämä malli on tulossa tiensä päähän ja ollaan valmiita kantamaan vastuu jokainen omalla tahollaan ja omilla voimavaroillaan. Riippumatta siitä mitä naapuri vieressä tekee.

Omaan toimintaan voi vaikuttaa välittömästi, toisten toimintaan parhaimmillaankin vain välillisesti.

Jonkun on aina pakko olla se ensimmäinen, joka alkaa asioita viemään eteenpäin. Jos se ollaan tässä asiassa, tällä alueella me seurana, niin ainakin minä olen vain ja ainoastaan ylpeä siitä että me ollaan oltu jossain asiassa soihdunkantajana!

Kala on edelleen hiano! Spekulaatiot kuolinsyystä ja kalan vaikutuksesta alueen taimenkannoille jätän suosiolla asiantuntijoiden harteille.

-Kimmo-
Lähettäjä Kimmo Hartikainen / 12.9.2013

Onnea vaan kalan saajalle.
Tästä voi moni kalastaja ottaa oppia et kalan voi päästää myös takaisin, että saataisiin kannat kasvamaan.
Itseni mukaan lukien.
Lähettäjä Satsi / 22.11.2013

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*