Tässä kansiossa

74cm

74cm

Lisätty: 16 Huhtikuu 2015

Arvostele ( 0 )

Kuvaus: 74cm luomutamu

Kommentit

Onko kyseessä varmasti taimen? Kun katsoo pilkutusta ja suupielien ja silmän linjaa tulee mieleen joku muu..;)
Lähettäjä opas / 22.4.2015

Varmuutta lajimäärityksestä ei ilman näytettä saa selvitettyä ja tämä kala ei kuulunut näytekalojen piiriin. Ihan normaali naaraspuolinen talvikko (-taimen) tuo todennäköisesti kuitenkin on myös silmä-suulinja huomioiden.

Jos puhtaasti todennäkösyyksien puolesta pitäs vedonlyöntiä harrastaa, niin Vaajakoskella kannattas aina veikata taimenta. Järvilohi on sen verran harvinainen saalis alueella, varsinkin viime vuosina. Järvilohen ja -taimenen saalissuhdetta verrattaessa järvilohien osuus mitataan promilleissa (ei kokonaisissa prosenteissa). Todennäköisempi veikkaus olisi kirjolohi, joka tämä kala tosin ei ole.

Isot talvikot on lähes poikkeuksetta epäselviä tuntomerkkien suhteen, mutta mistäköhän se johtuu että näitä isompia virran kaloja niin tiuhaan veikkaillaan järvilohiksi?

Kaunishan tämä isohko taimen ei ole, mutta tältä ne talvikkona näyttää. Kesällä kunto Vaajakosken taimenella onkin sitten jotain ihan muuta.
Lähettäjä opettaja / 22.4.2015

On kyllä myös mun silmään hyvin vahvasti järvilohen näköinen. Pilkutus, suupielien ja silmien linja sekä kalan yleinen olemus näyttää talvikkojärvilohelta. Kirjolohi ei ole, se on varma :)
Lähettäjä Pietu / 22.4.2015

Ihan selkeä järvilohi ja istukas vielä.
Lähettäjä rehtori / 22.4.2015

Taimen
Lähettäjä Jukka.S / 23.4.2015

No taimen tämä kuvan kala on, mutta miks noita järväreitä ees tarvii veikkailla?

Kuten aiemmin laitoin niin tää on yleinen arvuuttelun aihe syksyllä/talvella saatujen isojen taimenten kohdalla virralla.

Mieleen tulee 4 vuosikymmeneltä 1 isompi (+4kg) kala, joka on edes voinut olla jompi kumpi. Tästä ei oikeesti kyllä oo epäselvyyttä kumpi on kyseessä. Jos on istukas niin hyvin pienenä on istutettu.
Lähettäjä Opetuslautakunnan puheenjohtaja / 23.4.2015

Ei tuota kyllä voi millään kuvan perusteella varmaksi taimeneksi sanoa. Näytin kuvaaeräälle kokeneelle kala-alan miehelle, joka on työkseen lypsänyt ja käsitellyt todella ison määrän sekä taimenia että järvilohia ja analysoinut dna-näytteitä. Vastaus oli, että kuvan perusteella kohtuullisen selvästi määritettävissä järviloheksi.
Lähettäjä itseoppinut / 23.4.2015

Mäkin oon lypsäny paljon meisseliä...
Lähettäjä Pertti Eräreikä / 24.4.2015

Tää on huvittava istarikeskustelu.

Komeen kokosen kalan Santtu sait. Todella mageeta seurata et noitten isojen, kuteneiden ja rasvaevällisten "järvilohien" määrä kasvaa virralla tota vauhtia!

Vielä kun lisääntys noiden pienempienkin rasvaevällisten "järvilohien" osuus, niin tässähän ois pullat hyvin uunissa.

Vaajakoski näyttäs tätä menoa haastaavan parin vuoden sisällä Saimaan järvilohen-kalastuksessa. Ei huono suoritus Päijänteen virta-alueelle!
Lähettäjä -Kimmo- / 24.4.2015

Laitetaampas nyt pojille, opettajille, oppaille ja meisselin lypsäjille faktaa. Kuvakulmahan tuossa kuvassa on hieman eri kuin mitä normaaleissa kalapönökuvissa. Kalasta on useampia kuvia missä ei kyllä jää epäselvyyttä siitä onko kyseessa taimen vaiko järvilohi.

Kyllä, pilkut jatkuvat alas asti ja silmän ja suupielen linja kummasi muuttuu taimenmaisemmaksi jos kalaa oltaisiin katsottu suoraan sivustapäin.

Kiitos kuitenkin huolenpidosta omaa kalantunnistusta varten. Virrasta olen 18 vuotisen kalastustaipaleen aikana saanut varmasti satoja ellen jopa yli tuhatkin taimenta, sekä 3 vuotiset opinnot kalastusoppaaksi ovat saaneet jotenkin elämään siinä uskossa että osaan erotella lohen ja taimenen????
Lähettäjä SK / 24.4.2015

Kyllä on taas huvittavaa touhua! Saamamiehet ovat varmasti saaneet virralta enemmän taimenia, kun moni kaveri on kuvia elämässään nähnyt. Kalasta tosiaan vielä useampi kuva ja video olemassa.

Voitaisiinko vaan ottaa hattu päästä ja onnitella Santtua ja Eppua mahtavasta kalasta. Onnea jätkät, upea suoritus!
Lähettäjä Miska H. / 28.4.2015

Järvilohi
Lähettäjä JiiHoo / 28.4.2015

Toutain
Lähettäjä Simo / 28.4.2015

Puuhöylä
Lähettäjä Onko / 11.5.2015

Onko talvikkotaimenen saanti hienompaa kuin järvilohen vai eikö talvikkolohi ole kalana tuttu? Tuosta ei järvilohen tunnistaminen enää juuri helpommaksi muutu..
Lähettäjä Riutunut / 2.12.2015

Kyllä tämä on sateenkaarirautu
Lähettäjä Kekkonen / 19.5.2016

Puuhöylä
Lähettäjä Sateenkaarirautu / 15.3.2020

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*