Tässä kansiossa

Kuva-albumi / Kaloja Vaajakoskelta / Vaajakosken taimen 87cm mitassa ja kutuasussa
Vaajakosken taimen 87cm mitassa ja kutuasussa

Vaajakosken taimen 87cm mitassa ja kutuasussa

Lisätty: 30 Marraskuu 2015

Arvostele ( 6 )

Kuvaus: Tämän mörkön sai virralta Markku Hämäläinen. Taimenella mittaa 87cm. Tämä kutuasuinen taimen on iso, se on kutuasussaan suorastaan ruma, mutta niin hieno esimerkki siitä kuinka taimen kasvaa, kun sen annetaan kasvaa!

Kommentit

http://www.kuhamaa.fi/tunnistusopas/ Näyttäis vahvasti Järvilohelta tää.
Lähettäjä Jaakko / 1.12.2015

Samaa arvailua käytiin täälläkin päässä (lohi vai taimen). Tosta kuvasta on tommosen kutuasusteen omaavasta yksilöstä mahdotonta sanoa varmuutta suuntaan tai toiseen. Puhtaasti todennäköisyyden mukaisesti nimettiin kuvaan taimeneks. Voi aivan yhtä hyvin olla järvilohi tai vaikka legendaarinen hybridi.

Noita on todella hankala tunnistaa noin vahvan kutuasun takaa. Kesäasussa ei oo kuitenkaan tullu moneen vuoteen yhtään järvilohta Vaajakoskella vastaan ja otos on joitain satoja kappalaita itse saatuna, nähtynä livenä, sekä kuvista todistettuna.

Yksittäisiä järvilohia eksyy aivan varmasti myös nykyisin Vaajakoskelle, mutta viimesin kesäasuinen järvilohi jonka oon nähnyt livenä Vaajakoskelta on n.15 vuoden takaa.

Iso kutuasuinen ja kutua ainakin yrittänyt kolli lohikala tää joka tapauksessa on, siitä oon melkoisen varma. :)
Lähettäjä -Kimmo- / 1.12.2015

Kyllä perkele nyt jo kala näyttää kalalta,kävin ite tänään ja vaikka sain 3 taimenta niin niitten yhteis mitta noin 70 cm.ONNEA VAAN!!!
Lähettäjä Jussi / 2.12.2015

Makeltakin kalahommat jäänyt vähemmälle kun kryptohommat on tullut tilalle
Lähettäjä Jusander / 8.9.2021

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*